woensdag 27 maart 2013

Waiting on Wednesday #30 - Light


Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op  Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!


Light (Gone, #6) Titel: Light - Michael Grant
Genre: Young Adult, Dystopie, Paranormaal
Publicatie datum: 2 april 2013 – Katherine Tegen Books
Taal: Engels

In Nederland komt dit boek uit in augustus 2013!

Samenvatting van Goodreads:

It's been over a year since all the adults disappeared. Gone.

In the time since everyperson over the age of fourteen disap-peared from the town of Perdido Beach, California, countless battles have been fought: battles against hunger and lies and plague, and epic battles of good against evil. And now, the gaiaphage has been reborn as Diana's malicious mutant daughter, Gaia. Gaia is endlessly hungry for destruction. She yearns to conquer her Nemesis, Little Pete, and then bend the entire world to her warped will. As long-standing enemies become allies, secrets are revealed and unexpected sacrifices are made. Will their attempts to save themselves and one another matter in the end, or will the kids of Perdido Beach perish in this final power struggle?

Light, the sixth and final book in the New York Times bestselling Gone series by Michael Grant, creates a masterful, arresting conclusion to life in the FAYZ.



Eindelijk! Volgende week komt het laatste deel van de Gone-serie uit. Ik heb zo lang mogelijk gewacht met het lezen van 'Fear' (het vijfde deel uit de serie), om nog maar niet al te erg te hoeven hunkeren naar dit boek. 'Light' gaat een antwoord geven op de vraag of alle overgebleven kinderen Perdido Beach zullen verlaten en hoe ze dat zullen doen. 'Fear' eindigde eindigde met spannende twist, en ik denk dat ik ook voor Emma kan spreken als ik zeg dat wij niet kunnen wachten om dit boek te lezen!

Kun jij ook niet wachten tot 'Light' uitkomt? 
Of is er een ander boek waar je erg naar uitkijkt? 
Laat het ons vooral weten!

Dit boek is onder andere al te bestellen bij:
Bookdepository
Amazon
Bol.com

In het Nederlands kun je hem reserveren bij:
Bol.com

Photobucket

maandag 25 maart 2013

Recensie: Nerve - Jeanne Ryan

Titel: Lef - Life is Not a Game (oorspronkelijke titel: Nerve)
Auteur: Jeanne Ryan
Genre: Young Adult, Fictie
Format: Paperback ARC
Publicatie datum: 13 september 2012 
Talen: Engels, Nederlands

Samenvatting van Goodreads:

Vey is uitverkoren om mee te spelen in Nerve, een anoniem spel dat live online wordt uitgezonden en waarbij alles draait om durven en je grenzen verleggen. Het is eng om te merken hoe goed de spelmakers haar kennen. 
Vey wordt met prijzen verleid die van haar persoonlijke internetpagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld in een team met de perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian. In het begin is alles nog geweldig. Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds risicovollere uitdagingen aan te gaan waarbij veel te winnen valt. 
Maar dan krijgt het spel een onaangename wending; ze spelen alles of niets en moeten zelfs hun eigen leven op het spel zetten.


Lef - Life is not a gameIk kreeg dit boek ongeveer een jaar geleden, doordat ik meedeed aan een wedstrijd. Ik was er super blij mee! Voornamelijk omdat de cover super spannend is en de samenvatting erg spannend klonk. Ik heb hem gelezen in het Engels. Ik ben de Nederlandse cover eens gaan bekijken, maar moet eerlijk zeggen dat ik die een stuk minder boeiend vind. Ik zou eerlijk gezegd het boek niet van uit een winkelschap pakken. Ik vind de combinatie van de kleuren niet zo mooi!

Maar het gaat allemaal natuurlijk om het verhaal! (Don't judge a book by it's cover!) En het verhaal is leuk! Ik heb de ARC gelezen, dus het zou best kunnen dat er nog kleine aanpassingen gedaan zijn. Maar na het lezen van de ARC was ik redelijk enthousiast! Het is een origineel idee. Vey is een normale meid, met een normaal leven. Ze vind zichzelf niet heel bijzonder, ze heeft enorm strenge ouders en een normaal aantal vrienden. En natuurlijk een heel normale crush op de populairste jongen van de school. Maar dan doet ze voor de grap een Nerve opdracht en laat ze een schoolvriend die opnemen. En blijkbaar maakt dat indruk, want Nerve nodigt haar uit om verder te spelen! Ze krijgt iets aangeboden wat ze niet kan afwijzen, haar droom! Nerve lijkt zo leuk, maar Vey voelt al snel aan dat dingen te ver gaan. Maar Vey zit er nu zo diep in dat ze er niet zomaar uit kan stappen. En waarom voelt het alsof ze Nerve niet zal overleven?

Nerve/Lef zou het goed doen op het grote scherm. Echt waar! Als boek zit er iets te weinig diepgang in. Ook is het tijdsverloop niet realistisch (het speelt zich af in ongeveer 2 dagen...). Ik had graag gezien dat de schrijfster dit iets uitgebreid had. Sowieso was het boek vrij kort, ik had graag meer gelezen over spannende Nerve opdrachten, maar dan meer gecombineerd met haar 'normale' leven. Ik had het verhaal beter gevonden als het over langere tijd had afgespeeld, dan had Jeanne Ryan ook dieper in kunnen gaan op Vey haar twijfels en onzekerheden. Dit was voor mij realistischer geweest.
En nu kappen met dat gezeur, want het neemt niet weg dat het entertaining was. Het boek is spannend en grappig vanaf de eerste pagina, je gaat enorm twijfelen aan de loyaliteit van de medepersonages. Ook het eindspel van Nerve is heel cool en het einde laat merken dat er nog een opening is voor een tweede boek.

Beoordeling:
1. Cover 3/5 
Ik vind de Engelse cover erg mooi, de Nederlandse helaas iets minder. Zoals ik al eerder aangaf vind ik de kleur combinatie niet mooi en het geeft de sfeer van het boek niet goed weer.
2. Verhaal 3/5
Het verhaal is boeiend, wel wat kort.
3. Personages 3/5
De personages zijn grappig en boeiend. Door dat het boek zich afspeelt over een korte periode is er wel sprake van weinig diepgang, dit kan ook te maken hebben met het feit dat het een actiegericht boek is.

4. Wereld 3/5
Over de wereld leer je niet zoveel. Wel krijg je goede omschrijvingen van de omgeving waarin ze zich bevinden.
5. Schrijfstijl 3/5
Jeanne Ryan is qua schrijfstijl niet heel apart, maar zeker niet slecht!


Dat geeft dit boek een beoordeling van 3/5 punten!


Heb jij dit boek al gelezen? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat jij er van vond! Laat een reactie achter!

woensdag 20 maart 2013

Waiting on Wednesday #29 - The Summer I Became a Nerd

Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!

The Summer I Became a NerdTitel: The Summer I Became a Nerd
Auteur: Leah Rae Miller
Genre: Young Adult, Romantiek
Publicatie datum: 7 mei 2013 - Entangled Teen

Taal: Engels

Samenvatting van Goodreads:


On the outside, seventeen-year-old Madelyne Summers looks like your typical blond cheerleader—perky, popular, and dating the star quarterback. But inside, Maddie spends more time agonizing over what will happen in the next issue of her favorite comic book than planning pep rallies with her squad. That she’s a nerd hiding in a popular girl's body isn’t just unknown, it's anti-known. And she needs to keep it that way.

Summer is the only time Maddie lets her real self out to play, but when she slips up and the adorkable guy behind the local comic shop’s counter uncovers her secret, she’s busted. Before she can shake a pom-pom, Maddie’s whisked into Logan’s world of comic conventions, live-action role-playing, and first-person-shooter video games. And she loves it. But the more she denies who she really is, the deeper her lies become…and the more she risks losing Logan forever.

 

Ik geef het eerlijk toe. Soms... heeeel opeens, heb ik een romantische bui. Dat is ongeveer 1 keer per maand. En dan lees ik graag boeken met dit thema! Dit boek klinkt origineel en grappig, ik ben super benieuwd! Een populair iemand die eigenlijk een nerd is, dat klinkt heel anders dan de nerds die graag populair zouden willen zijn!
Deze serie is onder andere al te bestellen bij:

Bookdepository

Op welk boek kun jij niet wachten?

 

zondag 17 maart 2013

2013 TBR Pile Reading Challenge - februari

We all have those books. We buy them, win them, they're gifted to us.. Then we put them up on a bookshelf and there they stay, collecting dust, waiting for the time when we'll finally decide to pick them up...
De zes blog hosts
Eve @ Bookish
Rachel @ Fiktshun
Bonnie @ Words At Home
Wie kent het niet? Je staat zo ongeveer kwijlend in de winkel naar die prachtige cover te kijken, je koopt hem, zet hem in je kast en leest hem vervolgens niet. Wij hebben dat ook! Daarom leek het ons leuk om mee te doen aan de 2013 TBR pile reading challenge, gehost door zes bloggers. De bedoeling is dat je je oude boeken (gekocht/ontvangen voor 1 januari 2013) uit je kast leest! Elke maand houden we bij hoever we zijn met de challenge en vandaag updaten wij februari! En die maand ging enorm snel, want die had iets minder dagen dan verwacht!

Wij  willen allebei 21-30 boeken lezen. In deze challenge heet dat: A Sweet Kiss. Wat hebben wij deze maand van onze lijstjes kunnen strepen?  

Anoeska:
Anoeska heeft deze maand 3 boeken van haar lijstje gelezen en is bezig in een vierde.
1.  Shatter Me - Tahereh Mafi
2. Poison Study - Maria V. Snyder
3. Magic Study - Maria V. Snyder
en ze is bezig in Fire Study - Maria V. Snyder

Emma:
Emma heeft deze maand 3 boeken van haar lijstje gelezen! Ze kan wegstrepen:
1. Nerve - Jeanne Ryan
2. Rot and Ruin - Jonathan Maberry 
en ze is bezig in Partials - Dan Wells 

Voor meer informatie en hoe je mee kunt doen, kijk hier: link 
We hebben nog 10 maanden om de challenge te halen! Wens ons succes!

 

zaterdag 16 maart 2013

Recensie: Revived - Cat Patrick

Titel: Revived
RevivedAuteur: Cat Patrick
Genre: Young Adult, Fictie, Science Fiction
Format: Paperback
Publicatie datum: 1 mei 2012 
Talen: Engels, Duits, Frans

Samenvatting van Goodreads:

The world fades to nothing, and before I have the chance to think another thought...I'm dead.

My name is Daisy West and my whole life is a lie. I'm part of a programme to test a drug called Revive - a drug that brings people back from the dead. I have died five times. I've been Revived five times. With each revival comes a new name, a new town...a new life. But this time, I won't let myself die. This time, I've found a love that I can't let go of. This time, I'm going to make my life my own.



Ik heb lang getwijfeld over mijn beoordeling van dit boek. Aan de ene kant is het grappig en een tof onderwerp, maar iets aan het boek stoorde mij. Het heeft me dan ook veel tijd gekost om een recensie te schrijven.

Ik heb dit boek voor mijn verjaardag gekregen van een vriendin! Dit boek stond al langere tijd op mijn goodreads wishlist. De woordjes 'drugs' en 'revive' maakte mij erg enthousiast. 
Toen ik het eerste hoofdstuk las werd dit gevoel al iets minder. Je maakt kennis met Daisy en leest over een keer dat ze doodgegaan is. Naarmate het boek verder gaat ga je je afvragen hoe het kan dat 1 persoon zo vaak dood gaat. Er worden meerdere redenen gegeven voor haar vake 'doodgaan' maar geen 1 van die redenen doet het voor mij. Een zwak punt in het boek dus. Daarnaast is Daisy opgevoed door 2 FBI/CIA weetikveel agenten... niemand, maar dan ook niemand mag weten dat zij een drugs heeft gekregen en weer levend werd. NIEMAND. Dat is er ingedrild vanaf haar kindertijd. Daarom is het ook heel logisch dat de eerste jongen die een beetje interesse in haar toont, meteen haar echte 'levens'verhaal te horen krijgt.

Nu lijk ik echt een zeurpiet, want het boek was heus wel leuk om te lezen. Maar er zitten te grote gaten in, ik kan daar dan echt niet tegen. Dit schijnt te gebeuren wanneer je teveel boeken leest, je wordt te kritisch en gaat op andere dingen letten. Al denk ik dat zelfs in periodes dat ik minder las, ik dit boek niet had kunnen accepteren.

Wat vond ik wel leuk? Een meisje die ze leerde kennen, maakt het boek leuk. Haar stiefvader is een leuk karakter. En sommige emoties en gebeurtenissen zijn zeer realistisch en mooi beschreven. Minder vond ik de hoofdpersoon zelf, Daisy, ze gedraagt zich heel onverantwoordelijk voor iemand met haar opvoeding. De jongen op wie ze verliefd wordt is wel een schatje, ook vind ik het leuk dat hij niet altijd goed op haar reageert. Geloof het of niet, maar dit liefdeskoppel heeft hele normale meningsverschillen! Verfrissend.

Ik denk dat het boek bedoelt is voor de iets jongere lezer. Iedereen weet dat Young Adult voor alle leeftijden geschreven is, maar dit boek zit op het randje van Young Adult en een tienerboek. Het grappige is dat ik me normaal in elk genre wel kan vinden, kinderen, tieners, volwassenen.. ik verslind het allemaal. Maar iets aan dit boek rammelt.

Beoordeling:
1. Cover 4/5 
De cover vind ik echt geweldig. Ik zou deze meteen van een plank pakken in de winkel. Het lijkt net alsof ze uit een cocon komt.
2. Verhaal 2/5
Het idee vind ik echt enorm leuk. Het is een origineel onderwerp met leuke karakters.
3. Personages 3/5
Ik vond Daisy vrij kinderachtig voor haar leeftijd en iemand met haar opvoeding. Het fijne aan dit boek is dat de andere personages allemaal wel heel leuk zijn! Ze zijn goed uitgewerkt met allemaal hun eigen persoonlijkheid.

4. Wereld 3/5
Over de wereld leer je niet zoveel. Het gaat niet echt om de omgeving aangezien Daisy vaak verhuisd. Je merkt dat het meer gaat om inrichting, dit waarschijnlijk omdat Daisy hier veel aandacht voor heeft.
5. Schrijfstijl 3/5
Cat Patrick is voor mij een nieuwe schrijfster. Ze heeft nog niet echt haar eigen 'stem'. Ik kan niet iets bedenken wat haar schrijfstijl zo typisch of herkenbaar maakt.


Dat geeft dit boek een beoordeling van 3/5 punten!


Heb jij dit boek al gelezen? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat jij er van vond! Laat een reactie achter!


 

woensdag 13 maart 2013

Waiting on Wednesday #28 - Parallel


Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op  Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!


ParallelTitel: Parallel - Lauren Miller
Genre: Young Adult, Paranormaal
Publicatie datum: 14 mei 2013 – Harper Teen
Taal: Engels

Samenvatting van Goodreads:

Abby Barnes had a plan. The Plan. She'd go to Northwestern, major in journalism, and land a job at a national newspaper, all before she turned twenty-two. But one tiny choice—taking a drama class her senior year of high school—changed all that. Now, on the eve of her eighteenth birthday, Abby is stuck on a Hollywood movie set, miles from where she wants to be, wishing she could rewind her life. The next morning, she's in a dorm room at Yale, with no memory of how she got there. Overnight, it's as if her past has been rewritten.

With the help of Caitlin, her science-savvy BFF, Abby discovers that this new reality is the result of a cosmic collision of parallel universes that has Abby living an alternate version of her life. And not only that: Abby's life changes every time her parallel self makes a new choice. Meanwhile, her parallel is living out Abby's senior year of high school and falling for someone Abby's never even met.

As she struggles to navigate her ever-shifting existence, forced to live out the consequences of a path she didn't choose, Abby must let go of the Plan and learn to focus on the present, without losing sight of who she is, the boy who might just be her soul mate, and the destiny that's finally within reach.



Ik zag de cover van dit boek op Goodreads en was meteen erg nieuwsgierig naar de inhoud. Het idee van een parallelle wereld spreekt me erg aan, en ik ben erg benieuwd naar Abby en hoe ze met haar nieuwe leven omgaat. Ook vraag ik me af hoe het verhaal verteld wordt. Het is nog even wachten tot half mei, maar dit klinkt als een boek wat ik niet mag missen.

Op welk boek kun jij niet wachten?

Dit boek is onder andere al te bestellen bij:
Bookdepository
Amazon
Een Nederlandse versie is er (nog) niet.

Photobucket

woensdag 6 maart 2013

Waiting on Wednesday #27 - The Haven

Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!

Titel: The Haven
Auteur: Carol Lynch Williams
Genre: Young Adult, Dystopian
Publicatie datum: 9 april - St. Martin's Griffin

Taal: Engels

Samenvatting van Goodreads:


For the teens at The Haven, the outside world, just beyond the towering stone wall that surrounds the premises, is a dangerous unknown. It has always been this way, ever since the hospital was established in the year 2020. But The Haven is more than just a hospital; it is their home. It is all they know. Everything is strictly monitored: education, exercise, food, and rest. The rules must be followed to keep the children healthy, to help control the Disease that has cast them as Terminals, the Disease that claims limbs and lungs—and memories.

But Shiloh is different; she remembers everything. Gideon is different, too. He dreams of a cure, of rebellion against the status quo. What if everything they’ve been told is a lie? What if The Haven is not the safe place it claims to be? And what will happen if Shiloh starts asking dangerous questions?
 

Ik ben in de bui voor een dystopian avontuur! Carol Lynch Williams schijnt al heel wat boeken geschreven te hebben. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen maar dit lijkt mij een leuke om mee te beginnen!
Deze serie is onder andere al te bestellen bij:

Bookdepository

Op welk boek kun jij niet wachten?

 

maandag 4 maart 2013

Recensie: October Daye Series - Seanan McGuire

Titel: October Daye serie
Auteur: Seanan McGuire
Genre: Volwassen, Fantasy, Bovennatuurlijk
Format: Paperback
Publicatie datum: 6 november 2009
Talen: Engels


Samenvatting van Goodreads:

October "Toby" Daye, a changeling who is half human and half fae, has been an outsider from birth. After getting burned by both sides of her heritage, Toby has denied the Faerie world, retreating to a "normal" life. Unfortunately for her, the Faerie world has other ideas...

The murder of Countess Evening Winterrose pulls Toby back into the fae world. Unable to resist Evening's dying curse, which binds her to investigate, Toby must resume her former position as knight errant and renew old alliances. As she steps back into fae society, dealing with a cast of characters not entirely good or evil, she realizes that more than her own life will be forfeited if she cannot find Evening's killer.



Seanan McGuire is een vrij grote naam in de fantasy wereld. Ze schrijft ook onder de pseudoniem Mira Grant, onder deze naam heeft ze een GEWELDIGE zombie serie geschreven. Echt een aanrader, zeer binnenkort verschijnt er ook een recensie van de 'Feed' serie op Boekenzee!
Met de October Daye serie gaat Seanan een heel andere kant op, Faeries komen nu aan bod. (En ook andere wezens, maar daarover wil ik niet teveel zeggen). Zombies, faeries... het is leuk om te merken dat al haar series heel anders zijn. Één ding dat altijd terug komt is haar prettige manier van schrijven. 

De serie draait vooral om Toby Daye. Toby is een soort van detective, ze werkt voor de koning van het gebied waar ze woont. Voor hem doet ze onderzoek naar de verdwijning van zijn vrouw en kind. Wanneer Toby te dicht bij de waarheid komt wordt ze omgetoverd tot een vis. Dit klinkt heel kinderachtig maar is eigenlijk afschuwelijk. Jarenlang leeft Toby als een vis in een vijvertje in het park. Ze ís een vis en weet niet dat ze eigenlijk met beide benen op de grond hoort te staan. Maar wat het echt afschuwelijk maakt is het feit dat ze een dochtertje heeft en getrouwd is met een geweldige man. 
Toby veranderd terug en sluit zich helemaal af van de wereld. Haar man en kind accepteren haar niet (denken waarschijnlijk dat ze weggelopen is). Zelf wil ze met de Faerie wereld niks te maken hebben. Maar zo makkelijk laten Faeries zich niet afschepen.

Seanan heeft, zoals ik al eerder benoemde, een prettige manier van schrijven. Vlot, gedetailleerd en haar karakters voelen zo echt aan. Het zijn stuk voor stuk sterke mensen met zwakke kanten. Die combinatie vind ik heerlijk en zeer menselijk... ook al is Toby maar half mens.
Ik zou zeggen, probeer deze serie eens. Het is een volwassen serie, waardoor het misschien niet geschikt is voor iedereen. Mensen die de Sookie Stackhouse boeken leuk vonden, de Fever boeken van Karen Marie Moning of de Chicagoland Vampires van Chloe Neill, zullen dit boek heerlijk vinden! 

 Beoordeling:
1. Cover 3/5 
Ik ben absoluut geen fan van de covers. Ze zijn mooi, maar niet helemaal mijn stijltje. Dat is dus heel persoonlijk! Want mensen met een andere smaak zullen ze waarschijnlijk wel tof vinden!
2. Verhaal 4/5
Het verhaal is heerlijk. Ik ga niet teveel erover zeggen, behalve dat je altijd verrast wordt. Ook is er in elk boek sprake van een mysterie of moordzaak, de oplossing hiervan heb ik altijd pas op het allerlaatste moment door! Heerlijk. Ook is het fijn om steeds meer over het persoonlijke leven van Toby en haar vrienden te weten te komen. En dan is er nog die kat, die sexy kat.
3. Personages 4/5
Ik was vanaf het begin al fan van Toby. Het is leuk om te merken hoe ze soms gevechten met zichzelf heeft in haar hoofd en hoe ze zich soms krachtig voordoet terwijl je weet dat ze staat te trillen op haar benen. Ik vind het leuk om te merken dat we nog steeds niet alles over Toby en haar familie weten, ook de wereld wordt steeds iets uitgebreid. Daarnaast komen er steeds meer karakters tevoorschijn, overal worden vriendschappen gevormd. Helaas zijn dit ook boeken waarin niet alle vrienden het overleven.

4. Wereld 3/5
De wereld is mij nog niet helemaal duidelijk. Ik weet de basis en krijg steeds meer details te weten, dit is fijn omdat het anders waarschijnlijk snel saai wordt. 
5. Schrijfstijl 5/5
Seanan McGuire, ik kan gewoon niks verkeerds op haar aanmerken. Misschien dat haar vrouwelijke karakters toch wel iets te sterk zijn? Ach, ik ben gewoon een fan.


Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!


Koop hier!
Engels: Bol , Selexyz , Bookdepository, Amazon

Is dit een serie die jij zou willen lezen?

 


vrijdag 1 maart 2013

Film recensie: Beautiful Creatures


Beautiful Creatures is 28 maart verschenen in de Nederlandse bioscopen. Het is een film gebaseerd op het gelijknamige boek.
De trailer:

Ik ben er gisteravond heen geweest! Ik heb het boek heel veel jaar geleden gelezen, was totaal niet onder de indruk en heb helemaal niks onthouden. (Het was zelfs zo erg dat ik mezelf wijs gemaakt heb dat ik het boek nog niet gelezen had, tot ik de achterkant eens goed bestudeerde en er achterkwam dat ik hem toch wel gelezen had. Woeps).
Maar ik ben van mening dat een film heel anders kan zijn dan een boek en dat het heel anders kan voelen. En ik had gelijk!

We maken kennis met de grappige Ethan Wate. Het eerste wat je opvalt is zijn accent, hierdoor worden zijn gedachtenspinsels alleen nog maar leuker. Als meisje moet ik erbij zeggen, dat ik het een zeer aantrekkelijke jongeman vond. Dit vonden mijn metgezellen daarentegen niet allemaal. (Ja, hij is niet Edwardachtig.. maar ik vond hem super schattig. Meer mijn smaak haha!) Je leert het stadje kennen en komt er al snel achter dat het wat klein en beknepen is. De kerk en vooroordelen hebben veel invloed in dit kleine dorpje. Ethan wil er dan ook zo snel mogelijk weg! Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas...
Daar komt Lena in het spel. Een mooi, wat duister meisje met een hoge muur om zich heen. Ik vond Lena erg leuk gecast, het meisje dat haar speelt heeft een enorm mooie stem. Ook vond ik het wel leuk dat de cast niet zo perfect was, ik kreeg het gevoel dat er echt op acteerkwaliteiten gecast is en niet op uiterlijk of bekendheid. Bij Lena is het eerste wat mij opviel dus haar stem en haar kledingkeus. Niet heel modieus. Maar who cares.

 
Ik ga niet teveel zeggen over het verhaal, ook wil ik geen grappen en leuke momenten bederven of het einde vertellen. Daarom hou ik het wat vaag. Het is een leuk verhaal, erg voorspelbaar. Ik wist niks meer van het boek, maar zaten niet heel veel verrassende dingen in. Het heeft hele mooie special effects en de sfeer is echt prachtig neergezet. Op een gegeven moment wordt het voor Ethan heel vreemd en eng en ik zat toen ook rechtop in mijn stoel. De muziek helpt hierbij, de manier van filmen, kleding en make-up. Echt een hele mooie film, qua beeld. Het verhaal blijft voor mij wat zwak, maar als film is het zeer entertaining. Ik wil ook zeker het tweede deel zien. Nadat de film klaar was wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken. Het is een beetje vreemd. Aan de ene kant is het dus een mooie beeldfilm, goed geacteerd en je wordt echt vermaakt. Maar aan de andere kant is er dat verhaal, wat voorspelbaar voelt en het iet wat teleurstellende einde. 

Wat ik vind dat jij nu moet doen? Zelf kijken. Ik vond het een 3,5 ster film. Maar wie weet verhoog, of verlaag ik dit nog. Je zult waarschijnlijk net als ik weggaan met dubbele gevoelens. Je bent vermaakt maar zult je realiseren dat qua verhaal er heel wat aan schort. Dit is goed verborgen door de acteerprestaties en de mooie visualisatie. Dit neemt niet weg dat je waarschijnlijk deel 2 ook wel in de bioscoop wilt zien. Dus... gaan met die banaan!