woensdag 28 november 2012

Waiting on Wednesday #14 - The Almost Truth

Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op  Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!

Titel:
The Almost Truth

Auteur: Eileen Cook
Genre: Young Adult, Romantiek
Publicatie datum: 4 december, Simon Pulse
Taal: Engels

Samenvatting van Goodreads:

Sadie can’t wait to get away from her backwards small town, her delusional mom, her jailbird dad, and the tiny trailer where she was raised…even though leaving those things behind also means leaving Brendan. Sadie wants a better life, and she has been working steadily toward it, one con at a time.
 

But when Sadie’s mother wipes out Sadie’s savings, her escape plan is suddenly gone. She needs to come up with a lot of cash—and fast—or she’ll be stuck in this town forever.
 

With Brendan’s help, she devises a plan—the ultimate con—to get the money. But the more lies Sadie spins, the more she starts falling for her own hoax…and perhaps for the wrong boy. Sadie wanted to change her life, but she wasn't prepared to have it flipped upside down by her own deception. With her future at stake and her heart on the line, suddenly it seems like she has a lot more than just money to lose..


Soms heb je wel eens zin in iets romantisch. Maar bij mij is een voorwaarde dan wel dat het een verhaal is met romantiek, geen seks met ook hier en daar een verhaal. Dit lijkt me een leuke, bij het woordje 'con' oftewel oplichterij, begonnen mijn oogjes te glimmen. Dat wordt drama! Ze heeft eigenlijk met Brendan, maar door de bedriegerij wordt ze verliefd op iemand anders. Ik ben enorm benieuwd naar deze persoon, ik denk dat dit een heel grappig en aansprekend boek gaat worden! Sadie lijkt me een sterk en slim karakter, die misschien iets te ver gaat voor geld. We zullen het gaan zien!

Dit boek is onder andere al te bestellen bij:
Bookdepository

Op welk boek kun jij niet wachten?!

 

dinsdag 27 november 2012

Recensie: Half-Blood (Covenant #1) - Jennifer L. Armentrout

Half-Blood (Covenant, #1)Titel: Half-Blood (Covenant #1)
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Genre: Young Adult, Paranormaal, Bovennatuurlijk
Format: Paperback, gekocht via Bookdepository
Publicatie datum: 18 oktober 2011
Talen: Engels, Spaans en Turks

Samenvatting van Goodreads:

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi-pure-bloods-have godlike powers. Children of Hematoi and mortals-well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. 

Alex has problems with them all, but especially rule #1:Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she's crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn't her biggest problem--staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.


Half-blood is het eerste boek van Jennifer L. Armentrout dat ik ooit gelezen heb. Ik geloof niet dat deze vrouw in staat is om een slecht boek te schrijven. Ik ben verliefd geworden op haar boeken over de sexy aliens in Obsidian en Onyx (Lux #1 & #2) en de Convenant serie vind ik zelfs nog leuker. Dat komt misschien ook een beetje omdat ik deze serie op de Vampire Acadamy serie vind lijken. (Beide meisjes zijn in het begin van het boek op de vlucht, beiden worden ze verliefd op hun trainer, in beide series zijn er drie rassen, enz.)

Drie jaar geleden zijn Alexandria en haar moeder gevlucht naar de mensenwereld. Haar moeder heeft haar al die tijd niet verteld waarom ze met haar gevlucht is. Alex is een half-blood, wat betekent dat haar moeder een pure is en haar vader een mens. Pures zijn afstammelingen van de goden. Half-bloods werken vaak als slaaf van de pures, of als ze geluk hebben, mogen ze trainen aan de Covenant om Guard of Sentinel te worden. Alex wordt gevonden door Sentinels van de Covenant, waaronder de knappe Aiden. Nu ze weer terug is in de Covenant moet ze zich bewijzen. Ze heeft tot het nieuwe schooljaar de tijd om op hetzelfde niveau als haar klasgenoten te zijn, anders moet ze de rest van haar leven doorbrengen als de slaaf van haar stiefvader.


Alexandria is het type personage dat overal een weerwoord op heeft. Ze is koppig, eigenwijs en weet in veel gevaarlijke situaties terecht te komen. Ook wordt ze verliefd op een pure, terwijl het verboden is als half om een relatie met een pure aan te gaan.  Het boek is nooit saai en de opmerkingen van Alex maakten me regelmatig aan het lachen. De personages zijn goed neergezet en hebben genoeg diepte. Zo werd ik samen met Alex ook een beetje verliefd op Aiden en voelde ik haar pijn, omdat het niets zou kunnen worden. 

De wereld is gebaseerd op onze wereld, maar dan met de half-bloods, pures en daimons erbij. Door de echte wereld te gebruiken, bleef het verhaal iets realistisch houden en vond ik het makkelijker om me in te leven in de personages en het verhaal. Ook de schrijfstijl werkte hier aan mee. Jennifer L. Armentrout heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor ik in sneltreinvaart door het boek heen ging. Er komt veel spanning in het boek voor en een aantal plotwendingen waar ik niet verder over zal uitweiden, omdat ik dan teveel verraad.

Deity, het derde boek uit deze serie, is net uitgekomen en ligt al op mijn nachtkastje. Eerst zal ik Pure opnieuw lezen en beoordelen en daarna begin ik aan het lang verwachte Deity. Zelfs na meerdere keren lezen, blijft dit een fantastische serie. 

Beoordeling:
1.       Cover   5/5
 De covers van de Covenant serie zijn fantastisch. Ieder boek in de serie heeft een andere kleur en de mooie sierlijke letters. De kaft glanst en valt enorm op tussen alle boeken met matte kaft. De Half-Blood cover heeft een prachtige bloem die net tot bloei gekomen is en zijn kern laat zien. Een mooie link met het boek.
2.      Verhaal    4/5
Het verhaal heeft een goede opbouw en bevat alle elementen voor een goed verhaal. Er komt spanning, romantiek en genoeg humor in voor. Ik zag wel veel gelijkenissen tussen Half-Blood en Vampire Acadamy van Richelle Mead.
3.      Personages   5/5
De personages zijn goed uitgewerkt en hebben ieder een eigen persoonlijkheid. Zo is Alexandria koppig en eigenwijs, maar ook heel liefdevol. Aiden is streng, maar rechtvaardig en heeft ook zijn gevoelige kant. De personages hebben genoeg diepte en blijven boeiend.
4.      Wereld   4/5
Het verhaal speelt zich af in de normale wereld, met paranormale invloeden. De locaties zijn vaak kort beschreven om de vaart erin te houden. De beschrijving mocht van mij af en toe wel iets uitgebreider.
5.      Schrijfstijl   5/5
Jennifer heeft een geweldige schrijfstijl, die je meesleept in het verhaal. De dialogen die ze schrijft laten de personages tot leven komen. Voor mijn gevoel was ik een plaatjesboek aan het lezen in plaats van tekst, omdat ik alles zo helder voor me kon zien.


Wat dit boek een beoordeling van 5 punten geeft!

Dit boek is onder andere hier te koop:

Photobucket

maandag 26 november 2012

Musing Mondays #10


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

De vraag van deze week:
Have you ever read a book after watching the movie/television version only to find that you don’t like the book as much as the adaptation?

Om heel eerlijk te zijn weet ik dit eigenlijk niet. Ik heb een aantal boek/film-tv series gezien, maar eigenlijk vind ik altijd de boeken leuker. True Blood, oftewel Sookie Stackhouse is misschien een uitzondering. Hier vind ik de boeken en de tv-serie zoveel van elkaar verschillen, dat ze beide op een andere manier leuk zijn. Ik vind de verhaallijn in het boek boeiender en Sookie leuker. Maar in de tv-serie vind ik de personages zoals Tara, Lafayette en Pam weer veel beter over komen.
Verder komt het eigenlijk bijna nooit voor dat ik een film kijk voor ik het boek ga lezen. Binnenkort komt Warm Bodies uit, ik heb bedacht dat ik eerst de film ga kijken en dan het boek lezen. Er wordt nu al gezegd dat er veel verschil is tussen het boek en de film, het boek schijnt een wat serieuzere sfeer te hebben. Ik ben dus heel benieuwd hoe ik het ga ervaren!




 Hoe zit dit bij jullie? Lezen jullie wel eens een boek achteraf en viel deze dan wel eens tegen?


zondag 25 november 2012

Recensie: Crewel - Gennifer Albin

Crewel (Crewel World, #1)Titel: Crewel
Auteur: Gennifer Albin
Genre: Young Adult, Dystopie, Science Fiction
Format: E-book via Netgalley
Publicatie datum: 4 oktober 2012
Talen: Engels, Duits en Turks

Samenvatting van Goodreads:

Incapable. Awkward. Artless.

That’s what the other girls whisper behind her back. But sixteen year-old Adelice Lewys has a secret: she wants to fail.

Gifted with the ability to weave time with matter, she’s exactly what the Guild is looking for, and in the world of Arras, being chosen as a Spinster is everything a girl could want. It means privilege, eternal beauty, and being something other than a secretary. It also means the power to embroider the very fabric of life. But if controlling what people eat, where they live and how many children they have is the price of having it all, Adelice isn’t interested.

Not that her feelings matter, because she slipped and wove a moment at testing, and they’re coming for her—tonight.

Now she has one hour to eat her mom’s overcooked pot roast. One hour to listen to her sister’s academy gossip and laugh at her Dad’s stupid jokes. One hour to pretend everything’s okay. And one hour to escape.

Because once you become a Spinster, there’s no turning back.



Wow, wat een geweldig boek! Ik heb de laatste tijd veel mooie dystopieboeken gelezen en ook dit is er weer een. Het lijkt wel alsof ieder nieuw boek wat ik lees net een stukje beter is dan de vorige. Crewel is geschreven door Gennifer Albin. Ik kende haar nog niet en mocht dit boek via Netgalley lezen. Een tijdje geleden heb ik Crewel behandeld in mijn Waiting on Wednesday, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik was om het te mogen lezen.

Adelice Lewys is net zestien geworden en heeft haar hele leven haar talent om tijd en leven te weven verborgen gehouden. Spinsters hebben een hoog aanzien in haar wereld en krijgen alles wat hun hartje begeert, maar Adelice wil niet bepalen hoe mensen hun leven leiden. In haar laatste test om te kijken of ze Spinstervaardigheden heeft, laat ze per ongeluk toch haar gave zien en wordt ze weggehaald bij haar familie om een training als Spinster te volgen.

De samenvatting geeft alleen weer waar het boek begint. Het verhaal begint vanaf het punt dat Adelice wordt weggehaald bij haar familie en een verplichte training krijgt tot Spinster. De Spinsters in training krijgen een paar opdrachten om te kijken hoe goed hun vaardigheden zijn, waarna ze een baan toegewezen krijgen. Adelice wordt gedwongen om zo goed mogelijk te presteren en wordt goed in de gaten gehouden.

Adelice is een sterk personage en geeft flink wat tegengas, ook al krijgt ze van iedereen het advies om mee te werken. Soms begreep ik haar emotionele reacties en haar drijfveren niet helemaal, maar ik vond haar wel een boeiend personage en wilde meer over haar te weten komen.

Er zijn twee jongens geïnteresseerd in Adelice, maar toch blijft de liefde op de achtergrond, waardoor de rest van het verhaal wat meer de ruimte krijgt.  Tegen het einde van het boek was er een onthulling over de jongens, die ik vanaf het begin al aan zag komen en waarvan ik het nut voor het verhaal niet echt begreep.

Het verhaal zelf had een hele goede opbouw. In het begin weet je nog vrij weinig over de wereld waar het verhaal zich in afspeelt, maar gaandeweg krijg je steeds meer informatie. De onthulling die tegen het einde van het boek gedaan werd, gaf het verhaal een originele wending en ik ben erg benieuwd hoe hier in het volgende boek op doorgegaan wordt.

Al met al vond ik Crewel een erg origineel boek. Sommige termen over weven moest ik even opzoeken, maar ik kon goed voor me zien hoe de wereld eruit ziet. Dit boek is een aanrader voor iedereen die van een goed dystopieboek houdt.

Beoordeling:
1.       Cover   5/5
 De cover valt enorm op, en nu ik het boek gelezen heb, snap ik ook waar de kleuren voor staan. Een goed gekozen cover voor dit unieke boek.
2.      Verhaal    4/5
Het verhaal zit heel goed in elkaar. Er zit een goede opbouw in het boek en de informatie over de wereld en de Spinsters wordt stukje bij beetje gegeven. In het begin vond ik het lastig om alles te begrijpen, maar naar mate het verhaal vorderde, vielen de stukjes op hun plaats. Het einde van het boek was onverwacht en ik ben benieuwd wat er in het tweede boek gaat gebeuren.
3.      Personages   3/5
Adelice laat niet zomaar over zich heen lopen. Ze vecht voor de mensen van wie ze houdt en weet wat voor gevolgen haar acties hebben voor anderen. Aan de andere kant miste ik af en toe wat menselijke trekjes bij het verlies van dierbaren. De personages waren goed uitgewerkt en hadden duidelijke karaktertrekjes die hen geloofwaardig maakten. Adelice heeft twee mannelijke aanbidders, maar gelukkig blijft de romantiek op de achtergrond. 
4.      Wereld   5/5
Het verhaal speelt zich af in Arras, een nieuwe wereld die in de toekomst gevormd is. De wereld kwam geloofwaardig over en werd uitvoerig beschreven.
5.      Schrijfstijl   4/5
Gennifer Albin weet dit originele verhaal goed op papier te zetten. Ze bouwt het verhaal goed op, beschrijft uitvoerig hoe de wereld in elkaar zit en geeft informatie op de juiste momenten. 

Wat dit boek een beoordeling van 4 punten geeft!

Dit boek is onder andere hier te koop:

Photobucket

donderdag 22 november 2012

Recensie: Stad van Beenderen (Kronieken van de onderwereld #1) - Cassandra Clare

Titel: Stad van Beenderen (Kronieken van de Onderwereld #1)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Young Adult, Bovennatuurlijk, Fantasy, Paranormaal
Format: paperback, bookdepository
Publicatie datum: maart 2007
Talen: Engels, Nederlands, Spaans, Frans etc.
Samenvatting van Bol:

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?


Er komt weer een geweldige boekverfilming in de bios! City of Bones, oftewel Mortal Instruments Series. Veel van jullie zullen de trailer al gezien hebben, maar voor wie het gemist heeft: check dit! 
Ik werd er heel enthousiast van en ben meteen begonnen met de serie te herlezen!



Toen ik de trailer van de film zag, ging mijn hart wild kloppen en kreeg ik een lichtelijk hysterische tiener-aanval. Ja, zelfs als je 22 bent mag je soms nog wat puberig reageren. Hetgeen waar ik op reageerde?
<<<<< Hij ja, Jamie Campbell Bower. 
Jamie gaat de geweldig sexy Jace spelen. Jace is in het boek het karakter waar het voor mij allemaal om draait, en zijn interacties met Clary laten mijn hart sneller kloppen.

Stad van Beenderen is het eerste boek in de Kronieken van de Onderwereld serie.  Wanneer Clary samen met haar beste vriend Simon uitgaat, is ze getuige van drie stoer uitziende tieners die een andere tiener vermoorden. Met een zwaard. En een zweep. En Simon kan ze niet zien. Clary ontdekt dat ze afstamt van demonenjagers en wanneer haar moeder ontvoert wordt krijgt ze hulp van de drie vreemdelingen. 

Wanneer je dit boek begint geniet je meteen van leuke interacties tussen Clary en andere karakters. Ik vind het grappig hoe ze met Simon praat, haar beste vriend. Je merkt aan alles dat die twee elkaar door en door kennen. Wel vind ik het een beetje zielig dat Simon smoorverliefd op haar is en Clary dat niet door heeft. Ik vind het ook een beetje irritant omdat ik een love triangle aan voel komen. Get real Simon, Clary gaat nooit hetzelfde voelen voor jou!
En dan heb je Jace, de mysterieuze klootzak die meteen je hart veroverd. Hij is hard, soms wat gemeen maar hij liegt nooit en staat altijd voor zijn vrienden klaar. Hij lijkt soms geen gevoelens te hebben maar doet dan weer iets waardoor we zijn hart zien. 
De wereld word langzaam aan je geïntroduceerd en hoewel ik deze serie een paar jaar geleden gelezen heb, was alles weer verrassend en nieuw. Ik heb alleen de eerste 3 gelezen, toen ik eenmaal te lang moest wachten op het volgende deel was ik er wel klaar mee.

Ik vind deze serie echt een aanrader en hoop dat mensen hem snel gaan lezen! Het is spannend, sexy en je kan merken dat Cassandra Clare weet wat ze doet. Plus er zijn al 5 boeken uit, waarvan er 4 vertaald zijn in het Nederlands (en de 5e komt ergens dit najaar). Op het zesde deel en laatste deel komt in het Engels begin 2014 uit en ik vermoed dat het Nederlandse niet lang op zich zal laten wachten.

Beoordeling:
1.       Cover   4/5 
Ik vind de cover erg stoer. Ik stel me voor dat het Jace is (gezien de blonde haren) en de tatoeages zijn echt super mooi. Dit is een boek die ik op zou pakken omdat de cover boeiend is. Alles past bij elkaar en het geeft het verhaal goed weer.
2.      Verhaal    4/5
Het verhaal begint spannend en eindigt spannend. Alles wat daar tussenin zit race je door. Wat een heerlijk verhaal, ik ben na het einde ook heel benieuwd hoe dit goed gaat komen.
3.      Personages   4/5
De personages zijn aantrekkelijk geschreven. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en stem. Cassandra Clare laat niemand dingen doen die tegen zijn of haar karakter ingaat. Ook ben ik een Simon fan, omdat hij Clary laat nadenken en ervoor zorgt dat ze dichtbij zichzelf blijft.
4.      Wereld  4/5
De wereld is me nog niet helemaal duidelijk. Ik denk dat dit ook is om de verrassing groter te maken als Clary meer ontdekt. Ik vind het knap hoe Cassandra uitlegt waarom dingen zijn zoals ze zijn en hoe het kan dat mensen niet afweten van alle monsters en ander gespuis.
5.      Schrijfstijl   4/5
Cassandra Clare heeft een vrij duidelijke schrijfstijl. Ze schrijft op een jonge en frisse manier. Ze schrijf grappig en hip.

Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!

Koop hier!
Nederlands: Selexyz, Bol, Bruna
Engels: Selexyz, Bol , Bookdepository, Amazon

Wat vond jij van de trailer? En heb je de boeken gelezen, of ga je dat nog doen voor de film uitkomt?


 



woensdag 21 november 2012

Waiting on Wednesday #13 - Doomed

Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op  Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!


Doomed Titel: Doomed - Tracy Deebs
Genre: Young Adult, Science Fiction, Fantasy
Publicatie datum: 8 januari 2013 – Walker Childrens
Taal: Engels

Samenvatting van Goodreads:

Beat the game. Save the world.

Pandora’s just your average teen, glued to her cell phone and laptop, surfing Facebook and e-mailing with her friends, until the day her long-lost father sends her a link to a mysterious site featuring twelve photos of her as a child. Unable to contain her curiosity, Pandora enters the site, where she is prompted to play her favorite virtual-reality game, Zero Day. 


This unleashes a global computer virus that plunges the whole world into panic: suddenly, there is no Internet. No cell phones. No utilities, traffic lights, hospitals, law enforcement. Pandora teams up with handsome stepbrothers Eli and Theo to enter the virtual world of Zero Day. Simultaneously, she continues to follow the photographs from her childhood in an attempt to beat the game and track down her father, her one key to saving the world as we know it. Part The Matrix, part retelling of the Pandora myth, Doomed has something for gaming fans, dystopian fans, and romance fans alike. 


Een boek met een game-element, dystopie en romantiek! Dat klinkt mij als muziek in de oren. Het verhaal lijkt zich af te spelen in het heden en roept flink wat vragen op. Waarom stuurt Pandora's vader haar naar een mysterieuze site? En waarom activeert dit spel een computervirus? Ik ben erg benieuwd naar de personages en hun verhaal. Doomed lijkt mij een enorm spannend boek en ik kan niet wachten om het te mogen lezen!


Dit boek is onder andere al te bestellen bij:
Een Nederlandse versie is er (nog) niet.

Photobucket

maandag 19 november 2012

Musing Mondays #9


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

Do you read the ending before you start a book? Do you ever skip ahead to read the ending?

Toen ik nog jong was, kon ik niet altijd mijn nieuwsgierigheid bedwingen en las ik weleens de laatste pagina van een boek. Nu vind ik dat nogal zonde, omdat schrijvers erg hun best doen om op te bouwen naar een bepaald einde, en je door de laatste pagina te lezen, een deel van die verrassing voor jezelf verpest. Ik laat me meeslepen in het verhaal via de weg die de schrijver voor mij gekozen heeft.

Wat doe jij? Lees je al stiekem het einde of kun je je nieuwsgierigheid bedwingen?

Photobucket

vrijdag 16 november 2012

Recensie: Eve and Adam - Katherine Applegate & Michael Grant

Titel: Eve and Adam
Auteur: Katherine Applegate and Michael Grant
Genre: Young Adult, fictie, science fiction
Format: Paperback, Bookdepository
Publicatie datum: 1 oktober 2012
Talen: Engels

Samenvatting van Goodreads:

And girl created boy…

In the beginning, there was an apple—

And then there was a car crash, a horrible injury, and a hospital. But before Evening Spiker’s head clears a strange boy named Solo is rushing her to her mother’s research facility. There, under the best care available, Eve is left alone to heal.

Just when Eve thinks she will die—not from her injuries, but from boredom—her mother gives her a special project: Create the perfect boy.

Using an amazingly detailed simulation, Eve starts building a boy from the ground up. Eve is creating Adam. And he will be just perfect... won’t he?



Wie kent Animorphs nog? Een persoonlijke favoriet van mij en geschreven door Katherine Applegate. Om eerlijk te zijn ben ik verder niet bekend met haar werk, ik vond het leuk om te ontdekken dat ze nog steeds schrijft! Michael Grant, haar man, is natuurlijk zeer bekend met zijn Gone serie en zijn nieuwe BZRK serie. Samen schreven ze dit bijzondere book, Eve and Adam!

Evening raakt ernstig gewond in een auto ongeluk. Gelukkig is haar moeder de grote baas van een onderzoekslab. In rust en stilte en met de juiste hulp, kan ze daar genezen... Wanneer Eve zich enorm gaat vervelen krijgt ze een projectje van haar moeder, ze krijgt de kans de perfecte jongen te creëren. En dan is daar ook nog eens de mysterieuze Solo, een jongen die in het onderzoekslab woont...

Het is een boeiend boek, je leest het in 1 ruk uit. En wanneer je hem uit hebt, ben je hem ook vrij snel weer vergeten. Ik geef toe dat ik torenhoge verwachtingen had en al maanden uitkeek naar dit boek, ik ben misschien iets te streng. Ik heb er zeker van genoten, maar heb ook veel punten van kritiek.
Wat ik leuk vond aan dit boek is dat de hoofdpersoon totaal niet perfect is. Ze is een meisje met veel fouten en enorm tienerachtige gedachten. Wel merk je dat ze tot nieuwe inzichten komt en leert van haar fouten. Een echt coming of age verhaal, oftwel: young adult. Dat irriteert me ergens ook, Evening heeft soms echt zeer frustrerende gedachten en komt dan wat simpel over (terwijl ze een zeer hoog IQ lijkt te hebben!). 
Wat ik verder leuk vond was dat het einde enorm verrassend is. Ik had pas vlak voor het einde door hoe het echt zat en vond het leuk dat je telkens weer op het verkeerde spoor werd gezet. Ook de romantiek maakte het een echt 'feel good' boek, mix daar een grote dosis mysterie bij in en je bent zo bij de laatste bladzijde! 
De romantiek was grappig en lief maar ik vond het wel wat oppervlakkig. Ik had niet het idee dat de karakters elkaar écht kenden, daarvoor hebben ze naar mijn mening niet genoeg contact gehad. 

Ook moet je weten dat het boek geschreven is vanuit meerdere oogpunten, namelijk Eve's en Solo's. Ik moet hierbij zeggen dat Grant en Applegate dit uitstekend hebben weten te wisselen. Het leest soepel en je leert de andere kant van dingen ook kennen. Ook zorgt dit ervoor dat jij soms meer weet dan een ander personage, dit is wel leuk.

Al met al, gemixte gevoelens. Ik ben niet helemaal tevreden met de karakters en hun relaties. Wel is het verhaal boeiend en wil je weten wat er allemaal aan de hand is.

Beoordeling:
1.       Cover   4/5 
Ik vind de cover leuk. Hij past ook bij Michael Grant's Gone serie. Het plaatje van de slang is passend. 
2.      Verhaal    3/5
Het verhaal is boeiend en houdt je bezig. Je wilt absoluut zo snel mogelijk naar het einde om alles beter te begrijpen.
3.      Personages   3/5
De personages vielen voor mij tegen. Ik vond de onderlinge relaties niet altijd even goed uitgewerkt. Ook vond ik Eve soms wat irritant en simpel.
4.      Wereld  3/5
Het speelt zich vooral af in het onderzoekslab. Deze wordt boeiend omschreven. Ook krijg je een duidelijk beeld van de wereld van nu en de thuissituatie van Evening.
5.      Schrijfstijl   4/5
De twee hebben een zeer herkenbare schrijfstijl. Ik kan niet precies zeggen wat het is, misschien de kleine plottwistjes en de boeiende onderwerpen. Ze zijn anders in hun ideeën en zeer onvoorspelbaar in waar het verhaal naar toe gaat!

Dat geeft dit boek een beoordeling van 3,5/5 punten! Voor mij neigt het meer naar de 3 punten dan naar de 4.

Koop hier!
Engels: Selexyz, Bol , Bookdepository, Amazon
Wat vond jij van dit boek? 

 

woensdag 14 november 2012

Waiting on Wednesday #12 - Legacy

Waiting on Wednesday is een wekelijks terugkerend thema, wat gehost wordt door Jill op  Breaking the Spine. Elke week bespreken we een nog niet gepubliceerd boek waar we erg naar uitkijken!

Titel:
Legacy (Night School #2) - C.J. Daughterty
Genre: Young Adult
Publicatie datum: 17 januari 2013Atom
Taal: Engel, Frans, Nederlands
Legacy (Night School, #2)
Samenvatting van Goodreads:

In the last year, Allie's survived three arrests, two breakups and one family breakdown. The only bright point has been her new life at Cimmeria Academy. It's the one place she's felt she belongs. And the fact that it's brought the dreamy Carter West into her life hasn't hurt...But far from being a safe haven, the cloistered walls of Cimmeria are proving more dangerous than Allie could've imagined. The students, and faculty, are under threat and Allie's family - from her mysterious grandma to her runaway brother - are at the centre of the storm. Allie is going to have to choose between protecting her family and trusting her friends. But secrets have a way of ripping even the strongest relationships apart...


Wie kent deze nieuwe serie niet! Het eerste deel 'Het Genootschap van de Nacht' is een mysterieuze boek, waar je lichtelijk bang word en bij alles twijfels krijgt. Bij het zien van deel twee krijg ik meteen vlinders in mijn buik. Ik moet dit boek lezen!

De serie gaat over Allie, de probleemtiener die er echt een potje van maakt. Wanneer de maat vol is en ze naar een kostschool voor probleemjongeren gestuurd wordt begint het boek pas echt. Er gebeuren namelijk rare en enge dingen op deze school en dit overdrijf ik niet. 

Begin januari komt dit boek in het Engels uit en er wordt op de site van C.J. Daugherty gezegd dat het kort daarna in Nederland uit zal komen. Dus voor alle Nederlands lezers.. lees deel 1 nu en je hoeft helemaal niet lang te wachten op deel 2 van deze nieuwe spannende en verrassende serie. Echt een aanrader! 

Dit boek is onder andere al te bestellen bij:

Bookdepository

Op welk boek kun jij niet wachten?!

 


maandag 12 november 2012

Musing Mondays #8


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

De vraag van deze week: Name a book that you thought you wouldn’t like much, but you ended up loving.

AngelSoms lees je iets omdat je vrienden of medebloggers zeggen dat het helemaal geweldig is. En soms krijg je iets cadeau. Angel kreeg ik cadeau en het was een boek waar ik enorm aan twijfelde. Iedereen van mijn boekgroep zei dat ik het moest lezen en zelf dacht ik alleen maar: engelen.. bluh. Ik heb gewoon niets met engelen en had nog nooit iets gelezen wat ik echt leuk vond. Altijd dat gekwijl over hoe mooi en goed en knap ze zijn, altijd instant love en andere engelen die erop tegen zijn.

En dan heb je Angel. In Angel leer je Willow kennen. Willow bezit bepaalde krachten waardoor ze niet is zoals anderen. In dit boek blijken de engelen helemaal niet de mooie, machtige wezens te zijn maar de bad guys! De engelen in dit verhaal zuigen je leeg!

Een enorm spannend en romantisch boek, met een rauw randje. Ik heb helaas wel gehoord dat het tweede deel wat tegenvalt, maar dat het einde veel goed maakt. We zullen zien!